Stiri

CNR-UNESCO-65 ANI DE LA ÎNFIINȚARE


Comisia Națională a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) are onoarea și plăcerea de a semnala că la data de 21 septembrie 2021 s-au împlinit 65 de ani de la înființarea sa. Activitatea CNR UNESCO consemnează numeroase realizări, în spiritul principiilor și valorilor UNESCO, al consolidării profilului UNESCO în România, cât și, concomitent, a profilului României la UNESCO.

Istoria celor 65 de ani este deosebit de bogată și diversă. Anul aniversar 2021 este un prilej de reflecție asupra a ceea ce a fost, o ocazie de a ne reaminti și a reaminti lumii valorile și identitatea noastră milenară, de a dialoga și acționa colectiv pentru o lume sustenabilă, în care comunicarea și respectul reciproc pentru diversitate se realizează cu sprijinul educației, culturii și științei, la care accesul echitabil e realizat pentru fiecare cetățean al planetei.

Anul 2021 marchează o dublă aniversare: 65 de ani de la aderarea României la Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Științe și Cultură – UNESCO – și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO – CNR UNESCO.

Detalii despre evenimentele dedicate aniversării CNR-UNESCO, puteți găsi pe pagina:
https://www.cnr-unesco.ro/ro/home

Următorul eveniment, are loc la Teatrul Național București. Detalii, aici:
https://www.cnr-unesco.ro/ro/activitate/conferinta-educatia-fara-frontiere-pentru-dezvoltare-durabila

CNR-UNESCO este partener al proiectului ”Cultura Alternativă”, proiect selectat în cadrul POCA 2014-2020 cofinanțat de Uniunea Europeana din Fondul Social European. 

Author


Cultura AlternativaCultura Alternativa

Cultura Alternativa

Cultura Alternativă este un proiect selectat spre finanțare în cadrul POCA 2014-2020, cofinanțat de U.E. din Fondul Social European, ce vizează consolidarea capacității ONG-urilor și a actorilor relevanți din domeniul cultural de a iniția, promova, implementa și monitoriza politici publice.