Your address will show here +12 34 56 78
Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #7622

    Acesta reprezintă un subiect de dezbatere privind propunerea de politică publică referitoare la “Consolidarea unui statut societal al artistului, autorului, creatorului în România”.

    Așteptăm cu interes feedback-ul dvs. pe formatul următor:

    Modificare propusă:………………

    Justificare: ……………………

    Secțiune dezbatere: Impact social

    În cadrul ministerelor și a instituțiilor din subordinea acestora, existența bazelor de date facilitează fundamentarea unor politici publice și impactul acestora asupra mediul social. Colectarea și analiza datelor nu sunt costisitoare, în multe cazuri ele existând deja și constituind o constantă a activității curente a funcționarilor. În aceste cazuri este nevoie doar de o reinterpretare a datelor existente într-o cheie diferită, care ar furniza informații noi și relevante.

    Schimbările legislative propuse vor aduce o transparentizare a resurselor financiare ale organizațiilor care reprezintă artiștii, creatorii, autorii și a proiectelor și programelor în direcția cărora acestea direcționează aceste resurse. Sintagma că „nu sunt bani în cultură” va fi, dacă nu mai rar folosită cel puțin va fi însoțită și de justificări coerente ale acestui fapt pe care îl conține.

    Artiștii, creatorii, autorii vor avea o poziție de forță prin faptul că vor ști unde sunt resursele, cum le pot accesa, care le sunt drepturile și obligațiile pe care le au datorită apartenenței artistic-profesionale, care le sunt facilitățile și obligațiile sociale.

    Artiștii vor putea da forma pe care o doresc organizațiilor de creatori de care aparțin, prin propuneri de strategii sau proiecte în care acestea să direcționeze resursele, vor putea fi stăpâni pe drepturile lor de autor și conexe, vor putea organiza uniuni de creatori noi sau organisme de gestiune colectivă noi. Artiștii vor putea avea o imagine mai clară a dimensiunii propriului sector de activitate, ale punctelor tari și slabe ale acestuia, putând să se implice direct în creșterea calității vieții, atât a celor cărora le dedică lucrările și operele, cât și a celei proprii.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.