News

Memoriu al managerilor de instituții publice de spectacole și concerte și ale Asociației UNITER cu privire la măsurile fiscal bugetare propuse în proiectul de Ordonanța de Urgență din 2 august 2023

Cu privire la ORDONANȚA DE URGENȚĂ care propune unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, descentralizarea serviciilor publice, disciplină economico-financiară, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative apărută sub formă de proiect la 2.08.2023, semnatarii memoriului, manageri de instituții publice și reprezentanți ai UNITER, doresc să își exprime îngrijorarea față de modul în care instituțiile de cultură vor putea sau nu să își mai desfășoare activitatea din toamna anului 2023, luând în considerare anumite măsuri prevăzute în proiectul de ordonanță de urgență în discuție, care ar avea un impact dezastruos asupra sectorului cultural.
Pe baza motivelor expuse și având în vedere dreptul garantat constituțional la cultură, semnatarii memoriului solicită eliminarea aplicării dispozițiilor din proiectul de ordonanță de urgență care sunt menționate la pct. 2–4 de mai jos pentru instituțiile publice de cultură.


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Author


Cultura AlternativaCultura Alternativa

Alternative Culture

lternative Culture is a project selected for funding under the POCA 2014-2020, co-funded by U.E. of the European Social Fund, aimed at strengthening the capacity of NGOs and relevant cultural actors to initiate, promote, implement and monitor public policies.